Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A krónikus fájdalom enyhíthető
  2023-11-29 20:16:44, szerda
 
  A krónikus fájdalom sajnos sok ember életét megkeseríti, azonban nem feltétlenül kell eltűrni minden egyes nap a fájdalmat, hiszen léteznek olyan módszerek, trükkök és életmódbeli változtatások, amelyekkel jelentősen csökkenthetők ezek a fájdalmak. Mutatunk is néhány olyan tippet, amely valóban megkönnyítheti a mindennapjainkat.

Azok, akik krónikus gyulladástól szenvednek, gyakran hanyagolják a napi testedzést, pedig az inaktivitás tovább csökkenti az izomerőt, és ezzel elveszítik az izomtónusokat, ami csak tovább fokozza a fájdalmat. A testmozgás több szempontból is hasznos, hatására ugyanis endorfinhormon szabadul fel a szervezetben, amely javítja a közérzetet és blokkolja a fájdalmat is.

Az elmének is szüksége van néha nyugalomra, olyan cselekedetek végzésére - vagy csak passzív pihenésre -, ami megnyugtatja, kikapcsolja. Nagyon hasznosak lehetnek olyan stresszkezelési technikák, mint a mélylégzés-technika, a meditáció, a biofeedback, amelyek ellazítják a testet, és segítenek a fájdalom enyhítésében.

Hogy minél kevesebb stressz érje a szervezetet, elengedhetetlen a minőségi és mennyiségi alvás. Alkohol hatására ugyan gyorsabban elalhatunk, azonban azt tudnunk kell, hogy jelentősen lerövidíti a REM alvási szakaszt, ami kevésbé pihentető alvást eredményez, és még a fájdalmat is jobban fokozza.

A dohányzás átmenetileg ugyan csökkenti a stresszt és a fájdalmat, azonban hosszútávú hatásai nagyon rosszat ígérnek, hiszen csak tovább növeli a krónikus betegségekhez társuló fájdalmat. A dohányzás lassítja a gyógyulást, rontja a keringést, és növeli a degeneratív problémák kialakulásának kockázatait.

Amennyiben valamilyen krónikus betegségben szenvedünk, nagyon fontos a helyes táplálkozás. Az egészséges ételek javítják a vércukorszintet, a testsúlyt az egészséges tartományban tartják, csökkentik a szívbetegségek esélyét, és az emésztésre is pozitív hatást gyakorolnak.

A krónikus betegségnél nagyon fontos, hogy ne hajszoljuk túl magunkat, és legyenek az életünkben olyan dolgok, események, amelyek üdítőleg hatnak a testre és a lélekre. Ez lehet egy jó masszázs, találkozás a barátokkal, olvasás, bármi, ami egyrészt eltereli a figyelmet a betegségről, másrészt pozitívan hat a testre és a lélekre. Egyébként az egészséges embereknek is szükségük van ilyen jellegű kikapcsolódásra, hiszen nem lehet állandóan csak dolgozni, szükség van a testi, szellemi és lelki regenerálódásra, hiszen a mindennapi nehézségekkel csakis így tudunk eredményesen megküzdeni.

A légzőgyakorlat nagyszerű módja lehet a stressz és a szorongás csökkentésének, és ez segíthet a fájdalom enyhítésében is. Összpontosítsunk a légzésünkre lassú és mély lélegzetvétellel, hogy megnyugtassuk a testünket és az elménket is.

Az akupunktúra egy ősi fájdalomcsillapító technika, amelyet először Kínában fejlesztettek ki. Az akupunktúrás folyamat magába foglalja a test körüli idegek stimulálását hosszú és vékony tűkkel, amelyeket gondosan behelyeznek a bőrbe és az izmokba. Ez a folyamat ösztönzi a fájdalomcsillapító endorfinok termelődését.

A kurkumát évszázadok óta gyulladáscsökkentőként és fájdalomcsillapítóként használják a hagyományos orvoslásban. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a kurkuma segíthet csökkenteni a fájdalmat, és javítja az ízületi gyulladásban szenvedők mobilitását.

A szegfűszeg természetes érzéstelenítő és fertőtlenítő hatású, ami azt jelenti, hogy a szegfűszegolaj segíthet a szájban lévő fájó terület zsibbadásában, a fájdalom csökkentésében és a fertőzések leküzdésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: mindennapjainkat, összpontosítsunk, lélegzetvétellel, kikapcsolódásra, stresszkezelési, regenerálódásra, elengedhetetlen, vércukorszintet, szegfűszegolaj, csökkentésének, csökkentésében, kialakulásának, megkönnyítheti, endorfinhormon, szívbetegségek, légzőgyakorlat, nehézségekkel, változtatások, csökkenthetők, zsibbadásában, érzéstelenítő, fejlesztettek, izomtónusokat, megnyugtassuk, betegségekhez, akupunktúrás, megnyugtatja, enyhítésében, gyulladástól, eredményesen, cselekedetek, szervezetben, leküzdésében, tartományban, termelődését, fertőtlenítő, krónikus fájdalom, napi testedzést, inaktivitás tovább, testmozgás több, fájdalom enyhítésében, dohányzás átmenetileg, krónikus betegségekhez, dohányzás lassítja, degeneratív problémák, helyes táplálkozás, egészséges ételek, egészséges tartományban, szívbetegségek esélyét, krónikus betegségnél, életünkben olyan, egészséges embereknek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fehér virág  Mi lenne ha  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Fehér virág  Png virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem számIt  Hazára minden embernek szükség...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Őrizkednünk kell...  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Fehér virág  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét  Ne kapaszkodj magasabbra,  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Reggel van  Akik bántanak téged  Adakozás  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szívem tiéd  Reggel van  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png kutya  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Csak a fogyatkozás látható  Akik bántanak téged  Szép napot kívánok  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png virág  Jónás Tamás – Végtelen b...  A kételkedés kezelése  Akarat  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Csak a fogyatkozás látható  Png telefon  Nem méltó hozzád  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Adakozás  Lóhere  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Adakozás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Popper Péter szavai  Png csokor  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Nem számIt  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Sose bánj semmit  Adakozás  Paul David Tripp Április 20 
Bejegyzés Címkék
krónikus fájdalom, napi testedzést, inaktivitás tovább, testmozgás több, fájdalom enyhítésében, dohányzás átmenetileg, krónikus betegségekhez, dohányzás lassítja, degeneratív problémák, helyes táplálkozás, egészséges ételek, egészséges tartományban, szívbetegségek esélyét, krónikus betegségnél, életünkben olyan, egészséges embereknek, mindennapi nehézségekkel, légzőgyakorlat nagyszerű, szorongás csökkentésének, légzésünkre lassú, akupunktúrás folyamat, test körüli, folyamat ösztönzi, kurkumát évszázadok, hagyományos orvoslásban, kurkuma segíthet, ízületi gyulladásban, szegfűszeg természetes, szegfűszegolaj segíthet, szájban lévő, fájdalom csökkentésében, fertőzések leküzdésében, mindennapjainkat, összpontosítsunk, lélegzetvétellel, kikapcsolódásra, stresszkezelési, regenerálódásra, elengedhetetlen, vércukorszintet, szegfűszegolaj, csökkentésének, csökkentésében, kialakulásának, megkönnyítheti, endorfinhormon, szívbetegségek, légzőgyakorlat, nehézségekkel, változtatások, csökkenthetők, zsibbadásában, érzéstelenítő, fejlesztettek, izomtónusokat, megnyugtassuk, betegségekhez, akupunktúrás, megnyugtatja, enyhítésében, gyulladástól, eredményesen, cselekedetek, szervezetben, leküzdésében, tartományban, termelődését, fertőtlenítő, stimulálását, gyulladásban, szempontból, táplálkozás, mobilitását, orvoslásban, gyakorolnak, akupunktúra, betegségben, betegségnél, degeneratív, betegségről, csökkenteni, szervezetet, tanulmányok, átmenetileg, kockázatait, kikapcsolja, természetes, légzésünkre, biofeedback, hagyományos, életmódbeli, inaktivitás, feltétlenül, hanyagolják, behelyeznek, megkeseríti, amennyiben, megküzdeni, hajszoljuk, elveszítik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.